Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Scoala acasa - activitati extracurriculare aliniate recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii

<< Inapoi

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS acum 10 ani, a continuat in ultimele 3 luni prin adaptarea rapida a metodologiilor si a activitatilor extracurriculare la nevoile si conditiile impuse de scoala acasa elevilor din ciclul primar al scolilor din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Ploiesti, Timisoara si 14 comune limitrofe – ajungand la peste 50.000 de copii.  

 

Alaturi de partenerii SETS: Nestlé for Healthier Kids, Inspectoratele Scolare, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania, echipa fundatiei a pus accent pe atingerea obiectivelor acestei perioade.

 

“Ne-am mobilizat eforturile ca pana la finalul anului scolar sa raspundem nevoilor si solicitarilor venite din scoli. Astfel, ne-am concentrat pe diseminarea in randul familiilor elevilor a recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii – OMS specifice acestor luni de izolare acasa privind igiena personala, necesitatea activitatilor fizice zilnice si a alimentatiei echilibrate, precum si pe crearea de programe variate de activare acasa a copiilor de catre invatatori, insotite de materiale informative grafice si video, usor de implementat online, stimulatoare pentru elevi”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS.

 

  • GymClass Acasa. Cu sprijinul extraordinar al invatatorilor si parintilor, mii de elevi au facut zilnic acest program de miscare, in grup pe platformele utilizate de scoli sau individual - activitati esentiale pentru pastrarea conditiei lor fizice.
  • Sandvisul vesel si sanatos! a demonstrat cat de mult le place copiilor sa bucatareasca zilnic pregatindu-si cu creativitate sandvisurile preferate cu legume proaspete.
  • „Danseaza cu mine! FRUCT-ILA” a devenit rapid activitatea indragita de elevi, care au raspuns provocarii SETS dansand cu talent si bucurie alaturi de mascota creata special pentru ei: FRUCT-ILA, care ii incurajeaza sa consume fructe proaspete pentru a-si asigura necesarul de energie.
  • 2 Quiz-uri bazate pe informatiile educationale despre igiena, sporturi, nutritie si hidratare din cele 2 manuale SETS, accesibile tuturor pe site-ul www.sets. ro. Elevii au parcurs manualele, apoi si-au verificat cunostintele cu succes.

Pagina Facebook @MiscareaSETS cuprinde toate activitatile elevilor trimise de catre cadrele didactice in acest an scolar.

 

“Mesele echilibrate nutritional, hidratarea, incurajarea activitatilor fizice zilnice sunt obiceiuri care trebuie incurajate in randul copiilor de la varste fragede de catre familie, scoala si comunitate, pentru a le permite ca adulti sa faca alegeri mai sanatoase. In calitate de membri fondatori, suntem de un deceniu alaturi de miscarea nationala SETS, aliniata obiectivelor initiativei noastre globale Nestlé for Healthier Kids, in cadrul careia ne-am propus ca pana in anul 2030 sa sprijinim 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa”, a declarat Nicoleta Tupita, Nutrition, Health and Wellness Manager in cadrul Nestlé Romania.

 

Multe mesaje de sustinere au fost primite din partea scolilor implicate: Atat copiii, cat si parintii au primit foarte bine activitatile si s-au implicat cu drag. Unii au continuat activitatile si in weekend, a declarat Nicoleta Chipaila, cadru didactic Scoala Gimnaziala Nr. 56, Bucuresti.

 

„Activitatile i-au antrenat atat pe elevii implicati in SETS, dar si pe cei de langa ei sa isi arate maiestria in bucatarie! Deci schimbam obiceiuri, formam obiceiuri sanatoase”, a declarat Victoria Paduraru, cadru didactic Scoala Gimnaziala „Mircea Santimbreanu”, Bucuresti.

 

Din anul 2011 si pana in prezent, miscarea SETS initiata de Fundatia PRAIS in Romania a angrenat peste 198.000 de elevi din clasele pregatitoare – a-IV-a, familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, din 250 de scoli, 2 milioane public larg.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing