Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este aliniata recomandarilor OMS de promovare a activitatilor fizice in randul tinerei generatii

<< Inapoi

Bucuresti, 12 noiembrie 2018- Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” - SETS, initiata de Fundatia PRAIS in anul 2011, raspunde obiectivelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind prevenirea si stoparea obezitatii infantile, prin implementarea de programe care promoveaza nutritia echilibrata, activitatea fizica menita a reduce sedentarismul in randul copiilor si adolescentilor. 

 

In acest context, alaturi de parteneri institutionali, organizatii medicale, universitati, de membrii fondatori din cadrul Federatiei Romalimenta, miscarea SETS a dezvoltat la nivel scolar, largi campanii de informare, educare si activare a aproape 180.000 de elevi din ciclul primar din 250 de scoli, 5 orase si 14 localitati rurale, a familiilor acestora, a 3.000 de cadre didactice, promovand stilul de viata bazat pe activitati fizice zilnice, o alimentatie echilibrata, hidratare, igiena, somn de calitate.

 

„Obiectivul companiei noastre este de a creste calitatea vietii si de a contribui la un viitor mai sanatos - un angajament pe care l-am luat fata de societate. In calitate de Membru Fondator, sustinem de 8 ani miscarea nationala SETS, acum parte a initiativei noastre globale, Nestlé for Healthier Kids* prin care ne-am propus sa sprijinim 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa, pana in anul 2030”, a declarat
Ana-Maria Doxan, Communication Director, Nestlé Romania.

 

Conform unui nou studiu al Universitatii din Granada, Spania**, activitatea fizica sustine dezvoltarea creierului, iar copiii care o practica in mod regulat, au mai multa materie cenusie, rezultatele lor scolare devenind mai bune.

 

Ultima editie SETS a inregistrat rezultate excelente in activarile menite a educa si a motiva elevii sa faca miscare, aliniindu-se recomandarilor OMS. Peste 11.400 de elevi alaturi de 462 de cadre didactice din 105 scoli au facut 2.878 activitati de gimnastica de inviorare in clasa. Alergarile usoare, timp de 10 minute, au avut un real succes, inregistrandu-se 2.031 de sesiuni de alergare, care au angrenat 5.874 de elevi si 227 de cadre didactice din 56 de scoli. De asemenea, elevii au creat si au dansat in cadrul a 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 elevi si 491 de cadre didactice din 82 de scoli.

 

Atunci cand stii, poti face alegeri bune! Beneficiile exercitiilor fizice zilnice sunt recunoscute la nivel mondial. De aceea consideram ca este o prioritate informarea, educarea, activarea continua a copiilor, a familiei, pentru a cunoaste si experimenta efectul benefic, determinant al bunelor obiceiuri de stil de viata, pentru sanatate”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

 

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” - SETS este posibila datorita parteneriatului public - privat din care fac parte 10 institutii de stat, reputate organizatii medicale si sportive, universitati, sub egida Consiliului Stiintific.

 

 

Surse:     

* https://www.nestle.com/media/pressreleases/allpressreleases/nestle-for-healthier-kids

** https://www.weforum.org/agenda/2018/07/children-who-exercise-have-more-brain-power-finds-studyCookie-uri utilizate: Necesare Marketing