Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Un nou capitol al miscarii nationale Si eu traiesc sanatos! – SETS2020

<< Inapoi

Prin proiectele nationale de social marketing create, echipa Fundatiei PRAIS promoveaza educatia tinerei generatii, doua dintre cauzele pe care le sustinem fiind stilul de viata echilibrat si prevenirea obezitatii infantile. Lansata acum 7 ani, miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" – SETS a devenit unul dintre cele mai longevive proiecte bazate pe comunitate si un model de bune practici, recunoscut international in cadrul retelei EIN*.

Noul capitol al miscarii nationale SETS, ce se va derula pana in 2020, se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si familiilor acestora din marile orase, precum si a celor care locuiesc in mediul rural. Activarile diversificate a elevilor in scoli, care au fost testate cu succes deja in anul scolar 2017 - 2018, vor conduce la implicarea unui numar mai mare al scolilor, accentul pus pe activitatile fizice si sportive zilnice fiind o prioritate.

Rezultatele preliminare ale noilor concursuri scolare SETS2020 demonstreaza eficienta metodologiilor. SETS GymClass a angrenat 6.744 de elevi  care au facut 1.581 de sesiuni de gimnastica de inviorare, insumand 263 de ore de gimnastica. Un mare succes l-a avut #SETSFlashmob! Au fost inscrise 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 de elevi si 491 de cadre didactice din Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman si Timisoara si comunele selectate din judetele Prahova si Timis, stimuland creativitatea si spiritul de echipa al elevilor.

 

Mai mult, alaturi de voluntarii nostri si de studentii de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, 6.194 de elevi din ciclul primar din 22 de scoli din Bucuresti si Ploiesti au participat la 160 de lectii deschise, in cadrul carora au facut jocuri sportive, au invatat despre importanta somnului, igienei, consumului fructelor si legumelor proaspete, si hidratarii. Pe digital, promovarea proiectului s-a facut direct in comunitati, prin platforma www.sets.ro si pagina de Facebook @Miscareasets, adevarate scene pe care au fost valorizati copiii si activitatile lor, premiate in cadrul unor ceremonii speciale.

 

Dezvoltarea timp de 7 ani a unei miscari nationale de asemenea anvergura si cu un impact social masurabil cum este SETS, recunoasterea sa internationala ca model de bune practici pentru confratii nostri din reteaua globala EIN, exprima dedicatia echipei noastre, a partenerilor de drum lung alaturi de care am reusit sa ne aducem contributia la schimbarea in bine a obiceiurilor de stil de viata al copiilor - doar cateva motive solide pentru care vom continua, impreuna!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS, initiatoarea proiectului.

 

Din 2011 si pana in prezent, miscarea nationala SETS a fost prezenta in 250 de scoli din Bucuresti, Timisoara Cluj-Napoca, Ploiesti, Otopeni, Roman. A ajuns la 179.947 de elevi din clasele pregatitoare-IV si familiile acestora, la 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. 591 de voluntari de la UNEFS si SETS au sustinut 621 de lectii deschise in scoli la care au participat peste 33.774 de elevi.

 

Partenerii miscarii SETS care fac posibile aceste realizari sunt: Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timis si Prahova, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie si Boli Metabolice, Federatia Romana de Scrima, precum si Federatia Romalimenta prin 4 companii membre.

 

*Epode International Network - EIN este cea mai mare alianta globala pentru prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata sanatos care reuneste programe cu metodologii similare SETS din 23 de tari.

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing