Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Stilul de viata sanatos si grija fata de natura se invata din copilarie Elevi din 30 de judete s-au implicat in peste 30.000 de activitati educationale tematice pentru o nutritie sanatoasa si protectia mediului

<< Inapoi

Stilul de viata echilibrat, grija fata de natura se invata din copilarie, fiind o prioritate atat pentru tanara generatie, cat si pentru familie, comunitatile in care traim. Pe aceasta tema, echipa Fundatiei PRAIS alaturi de Nestlé Romania si Palatul National al Copiilor din Bucuresti - PNCB au organizat in acest weekend in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti evenimentul public „Supereroii Sanatatii te invita la Miscare si Distractie!". Pentru cateva ore, sute de elevi, profesori, familii au participat la un adevarat festival al dansului, cantecului, sportului, dedicat starii de bine si protejarii mediului.

 

Manifestarea a marcat, printr-o suita de momente artistice si demonstratii sportive sustinute de copiii talentati si sportivii din cadrul cluburilor PNCB, reusita celor doua proiecte nationale educationale „Si Eu Traiesc Sanatos!” – SETS si „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT, dezvoltate in scoli din peste 30 de judete de catre Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania.

 

„Credem in forta de a face bine! De mai bine de 13 ani sustinem miscarea nationala SETS care a permis formarea obiceiurilor de stil de viata sanatos in randul a mii de elevi din ciclul primar din tara noastra. Intr-o abordare holistica, dezvoltam de 3 ani si proiectul PACT in cadrul caruia copii de varsta scolara invata sa aiba grija de natura, de resursele planetei, protejandu-le. Construim viitorul astazi, impreuna!", a declarat Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé Romania.

 

In acest an scolar, echipa Fundatiei PRAIS dezvolta activitatile SETS in peste 145 de orase si localitati din 18 judete. In total, peste 50.000 de elevi din 380 scoli primare au putut avea acces gratuit la instrumentele de invatare rapida, la materialele educationale video si la informatiile promovate pe platformele social media SETS. Pe parcursul celor 13 ani de la lansarea miscarii SETS, peste 460.000 de elevi, incepand cu clasele pregatitoare si pana la clasele a-IV-a, familiile acestora au putut participa la activitatile educationale SETS.

 

„Mii de cadre didactice, elevi, familiile acestora se implica voluntar, participand an dupa an, din ce in ce mai multi la activitatile proiectelor noastre! Cele doua miscari nationale, abreviate SETS si PACT, pe care le-am creat si pe care le implementam cu rezultate deosebite, alaturi de partenerul nostru fondator Nestlé, reflecta interesul real fata de importanta stilului de viata sanatos si a grijii fata de mediu inconjurator in randul tinerei generatii, a comunitatilor in care traim. Multumim partenerilor nostri, tuturor celor care ne sunt alaturi!", a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

 

In acest an scolar, peste 190 de scoli cu ciclu primar, din 122 de localitati urbane si rurale din 30 de judete participa la cea de a III-a editie a proiectului national educational „Planeta Albastra Conteaza pe Tine!” PACT. Peste 28.000 de elevi au putut avea acces la materialele de informare alaturi de 1.850 de cadre didactice.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing