A XII-a editie a miscarii nationale Si eu traiesc sanatos! - SETS a inregistrat un record al extinderii la nivel national
<< InapoiA XII-a editie a miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de catre Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania, s-a incheiat cu un record al extinderii la nivel national. Echipa Fundatiei PRAIS a reusit extinderea proiectului in 179 de orase si localitati din 15 judete. Astfel, s-a inregistrat o crestere teritoriala de peste 8 ori fata de acoperirea din 2019, an in care SETS a devenit parte a initiativei globale Nestlé for Healthier Kids.
In total, 60.000 de elevi din 402 scoli primare au putut avea acces gratuit in acest an scolar la instrumentele de invatare rapida, la materialele educationale video si la informatiile de pe platformele social media SETS create de echipa Fundatiei PRAIS. Dintre acestia, peste 20.000 de elevi din 224 de scoli aflate in 93 localitati urbane si rurale, coordonati de peste 1.000 de cadre didactice s-au implicat in toate activitatile.
Cele 15 judete prezente pe harta proiectului sunt: Arges, Bacau, Brasov, Botosani, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Ilfov, Neamt, Prahova, Timis si Bucuresti.
,,Dupa 12 ani de implementare, miscarea nationala SETS continua sa implice masiv copiii, cadrele didactice, familiile, partenerii nostri. Ultimele rezultate inregistrate ne fac sa fim increzatori in misiunea pe care ne-am asumat-o de a contribui masurabil la formarea obiceiurilor de stil de viata sanatos, in randul elevilor cu varsta intre 6 si 12 ani", a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.
„Obiectivele si rezultatele obtinute in cadrul miscarii nationale SETS sunt aliniate initiativei noastre globale Nestlé for Healthier Kids, prin care ne propunem sa promovam stilul de viata sanatos si starea de bine a milioane de copii. Pentru noi, este o prioritate educatia de la o varsta frageda a copiilor pentru a putea face alegeri nutritionale sanatoase, de a consuma legume si fructe, a face activitati fizice, sport si de a petrece timp de calitate cu familia si prietenii, in comunitatile unde traiesc”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé Romania.
Editia a XII-a a miscarii SETS marcheaza o serie de premiere si recorduri privind implementarea si participarea la activitatile desfasurate:
- 2 evenimente publice organizate in parteneriat cu Palatul National al Copiilor din Bucuresti, in lunile aprilie si mai, la care au participat peste 2.600 de copii, parinti, profesori si invitati de marca;
- 4.758 de ore alocate activitatilor extrascolare SETS de catre cadrele didactice, in perioada ianuarie – iunie 2023;
- 2.301 lectii deschise organizate de profesori in clase, avand ca suport manualele digitale si filmele SETS;
- 15.652 de „Gustari vesele si sanatoase”: activitatea preferata a elevilor, care si-au pus la treaba creativitatea si indemanarea in bucatarie, realizand creatii culinare bogate in legume si fructe, un exercitiu excelent pentru fixarea cunostintelor despre alimentatia echilibrata;
- Peste 10.000 de desene – „Povestile apei, legumelor si fructelor mele preferate!”: elevii au invatat despre importanta consumului de fructe si legume, desenand cu talent si imaginatie;
- 306 sesiuni de gimnastica de inviorare „SETS GymClass”: in scoli cu participarea a peste 5.500 de elevi.
Studiul de impact, realizat la finalul celei de a XII-a editii SETS, arata ca 99,5% dintre respondenti - invatatori considera ca participarea la activitatile proiectului i-a ajutat pe elevi sa adopte obiceiuri de stil de viata sanatos. Totodata, 99,8% dintre cadrele didactice care au raspuns chestionarului au confirmat ca si parintii elevilor au apreciat foarte mult utilitatea proiectului, motiv pentru care au sustinut direct implicarea acestora.
Pe parcursul celor 12 ani de la lansarea miscarii SETS, peste 400.000 de elevi, incepand cu clasele pregatitoare si pana la clasele a-IV-a, familiile acestora au putut avea acces gratuit la informatii si activitati educationale SETS, datorita implicarii voluntare a peste 4.000 de cadre didactice din 402 scoli din tara. Metodologiile SETS au fost recunoscute ca model de buna practica international in cadrul EPODE.