Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Miscarea nationala Si eu traiesc sanatos! - SETS. Rezultatele metodologiilor noi de invatare rapida, la finalul celei de a XI-a editii

<< Inapoi

A XI-a editie a miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS in parteneriat cu Nestlé Romania, s-a incheiat cu rezultate semnificative in conditiile unui an scolar complex, in care elevii au invatat cu precadere acasa - online. Echipa Fundatiei PRAIS a creat o serie de metodologii noi, utilizand platformele digitale SETS, care au condus la angrenarea masiva a elevilor in activitati variate care au contribuit la starea lor de bine.

 

Astfel, peste 60.000 de elevi din 296 de scoli primare din 5 mari orase din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Ploiesti, Timisoara si 19 comunitati din judetele Cluj, Dambovita, Ilfov, Prahova, Neamt si Timis au putut avea acces la instrumente de invatare rapida si la materiale educationale video care au promovat direct stilul de viata echilibrat.

 

,,In aceasta perioada cu restrictii, in care studiul si socializarea copiilor in cadrul scolii, joaca, miscarea in aer liber si sportul au fost mult reduse, in care timpul petrecut in fata unui ecran a crescut major, am venit in intampinarea profesorilor si familiilor elevilor cu o varietate de materiale digitale si de activitati zilnice care au adus in case energie, voie buna si relaxare - obiceiuri bune de stil de viata", a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

 

Conferinta online SETS Starea de bine a copiilor de varsta scolara, o prioritate!", la care au participat peste 1.300 de invitati, a fost urmata de lansarea in premiera a E-book-ului cu acelasi titlu, postarile sale in social media ajungand la peste 45.800 de membri ai comunitatii proiectului: cadre didactice, familiile elevilor, publicul general.

 

Activitatile editiei SETS in mediul scolar online au cuprins:

 

  • SETS GymClass – gimnastica de inviorare. 1.622 de sesiuni de gimnastica facute acasa sau la scoala alaturi de colegi au demonstrat ca elevii iubesc miscarea si o fac zilnic, atunci cand sunt stimulati.  
  • SETS – Sandvisul vesel si sanatos. A fost activitatea preferata a elevilor, care si-au pus la treaba creativitatea si indemanarea in bucatarie, realizand 5.327 de creatii culinare bogate in legume si fructe, un exercitiu excelent pentru fixarea cunostintelor despre alimentatia echilibrata.
  • Povesti din lumea fructelor si legumelor preferate. Desenand, elevii au invatat despre importanta consumului de fructe si legume, ilustrand cu talent si imaginatie peste 1.000 de lucrari originale.
  • 156 de activitati Danseaza cu mine! - FRUCT-ILA 2. Elevii au dansat pe filmul SETS cu mascota care i-a invatat miscari de dans, pe un ritm plin de culoare.

 

,,In Romania, 1 din 4 copii este supraponderal sau obez si doar 23% dintre copii fac suficienta activitate fizica. Multe dintre obiceiurile dobandite in copilarie se vor pastra si la varsta adulta, de aceea incurajam copiii inca de la varste fragede sa aiba o alimentatie echilibrata, sa faca miscare, sa se hidrateze corespunzator. In calitate de Partener Fondator, sustinem de la lansare miscarea nationala SETS, care din anul 2019 este parte a initiativei globale Nestlé for Healthier Kids, prin care ne-am propus ca, pana in anul 2030, sa sprijinim 50 de milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa”, a declarat Nicoleta Tupita, Nutritionist-Dietetician, Nutrition Health and Wellness Manager, Nestlé Romania.

 

Comunitatea din cadrul miscarii nationale SETS este deosebit de activa pe FB @MiscareaSETS, website-ul www.sets.ro, Youtube: www.youtube.com/miscareasets.

 

Din anul 2011 si pana in prezent, miscarea „Si eu traiesc sanatos!” – SETS a angrenat peste 258.000 de elevi incepand cu clasele pregatitoare si pana la clasele a-IV-a si familiile acestora. La baza metodologiilor SETS, recunoscute ca model de buna practica international in cadrul EPODE, sta si parteneriatul public - privat din care fac parte 12 institutii de stat, reputate organizatii medicale si sportive, universitati, sub egida Consiliului Stiintific.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing