Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rezultatele sondajului miscarii nationale SETS2020

<< Inapoi

 

Sondaj Fundatia PRAIS:

99,7% dintre respondenti considera ca miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" – SETS2020 are un impact pozitiv asupra comportamentului si obiceiurilor de stil viata al elevilor cu varste intre 6 si 12 ani

 

4 iulie 2018, Bucuresti -  In cadrul miscarii nationale "Si eu traiesc sanatos!" – SETS2020, echipa Fundatiei PRAIS a realizat un sondaj de evaluare a impactului noii editii a miscarii nationale SETS2020, aplicandu-l cadrelor didactice din 101 scoli active din 5 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman, Timisoara si 14 comunitati rurale din judetele Prahova si Timis. Evaluarea a avut la baza raspunsurile la 377 de chestionare completate de cadrele didactice din 71 de scoli, in perioada mai – iunie 2018.

 

99,7% dintre respondenti au declarat ca miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" – SETS2020 are un impact pozitiv asupra comportamentului si obiceiurilor de stil de viata ale elevilor din ciclul primar.

 

Rezultatele acestei editii au fost posibile datorita continuarii si diversificarii activarilor din scoli, a lectiilor deschise adresate copiilor, precum si multiplelor concursuri tematice prin care sunt promovate extracurricular stilul de viata echilibrat, starea de bine, diversitatea, incluziunea sociala si talentul elevilor, stimulandu-le capacitatea de colaborare in echipa, bunele relatii interpersonale, respectul de sine si a celor din jur.

 

De la lansare, platforma social media, prin portalul www.sets.ro, pagina de Facebook@MiscareaSETS si canalul de YouTube@MiscareaSETS, a fost unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare cu familiile elevilor, prietenii lor si profesorii.

 

Astfel, la finalul editiei anuale pe pagina Facebook@MiscareaSETS, 27.038 de elevi sprijiniti de 1.178 cadre didactice au inregistrat voluntar 5.047 dintre activitatile SETS, care au insumat 5.949 de ore, potrivit raspunsurilor cadrelor didactice implicate activ in competitii.

 

Cele trei noi activitati fizice - concursuri derulate simultan in scolile din marile orase si din mediul rural - au beneficiat de o mare participare: SETS GymClass - 36%, 10 Minute SETS - 34%, iar SETS Flashmob, cu 30%. In cadrul competitiei SETS GymClass, 105 scoli s-au inscris cu 2.878 activitati, realizate de catre 11.413 elevi, sub coordonarea celor peste 460 de cadre didactice. 138 flashmob-uri au fost inscrise, din 82 de scoli, la care au participat voluntar 9.751 de elevi de la clasele primare, coordonati de catre 491 de cadre didactice. Iar pentru concursul 10 Minute SETS, 5.874 de elevi si 227 de cadre didactice au realizat 2.031 de activitati, implicand 56 de scoli din orasele si comunitatile rurale SETS2020.

 

Aliati importanti ai miscarii SETS2020 sunt parintii, care au sustinut activ, timp de 8 ani, de la lansarea din anul 2011, implicarea copiilor in miscarea nationala SETS2020 pe care o considera aproape in unanimitate benefica, cu 99,5%.

 

“Obiectivele Fundatiei PRAIS sunt dedicate educatiei tinerei generatii pentru viitor! De 16 ani, proiectele noastre nationale si cross countries au pus accent pe accesul tinerilor la resurse, educatie, cultura si valori morale, promovand talentul, diversitatea, incluziunea sociala si grija fata de natura. Starea de bine si stilul de viata echilibrat sunt cauze sociale pe care le sustinem. Toate proiectele noastre de marketing social se bazeaza pe metodologii recunoscute international, prin care contribuim direct la educatia tinerei generatii, bazata pe cunoastere. Continuam, impreuna!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

 

Dezvoltarea in mediul rural a reprezentat o reusita in cele 14 comunitati activate. In doar 3 luni, 2.144 elevi si 121 cadre didactice din 14 scoli au realizat 366 activitati, fiind premiati pentru reusita lor.

 

Un nou capitol al miscarii nationale SETS2020 va continua in urmatorii 2 ani, punand accent pe beneficiile masurabile ale activitatilor fizice zilnice si sportului de masa, sustinute prin activitatile educative, ce vor promova holistic, alimentatia variata si echilibrata nutritional, hidratarea, igiena personala, dezvoltarea de bune relatii acasa si in societate, contribuind activ la starea de bine a copiilor si a familiilor acestora.

 

In perioada 2011-2018, SETS2020 a angrenat 179.947 de elevi din clasele pregatitoare-IV si familiile acestora, 3.000 de cadre didactice, din 250 de scoli, 2 milioane public larg.

 

Partenerii miscarii SETS2020 care fac posibile aceste realizari sunt: Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timis si Prahova, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania, Federatia Romana de Scrima, Scoala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermanescu”, precum si Federatia Romalimenta prin 4 companii membre.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing