Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!" - SETS aniverseaza 8 ani de promovare a unui stil de viata sanatos in randul tinerei generatii

<< Inapoi

Fundatia PRAIS sarbatoreste 8 ani de la infiintarea Miscarii Nationale „Si eu traiesc sanatos!" – SETS, alaturi de Partenerul Fondator Nestlé Romania. Din 2018 acest proiect face parte din programul global Nestlé for Healthier Kids, o initiativa care include intensificarea eforturilor de inovare si reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantitatile de zaharuri adaugate, sare si grasimi saturate, promovand in acelasi timp o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. Pana in 2030, Nestlé si-a propus sa ajute 50 milioane de copii sa duca o viata mai sanatoasa, iar la nivel local, Miscarea Nationala „Si eu traiesc sanatos!" – SETS contribuie la atingerea acestor obiective.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii, in colaborare cu Comisia Europeana, atrage atentia asupra nivelului ingrijorator al sedentarismului in multe tari din Europa. Doar 23% dintre copiii si adolescentii din Romania desfasoara activitate fizica zilnica conform cu recomandarile, iar promovarea activitatii fizice in scoli, unde copiii isi petrec o mare parte din timp, are o importanta semnificativa. (Sursa: https://ec.europa.eu/sport/news/2018/factsheets-countries-promoting-physical-activity_en )

 

Din acest motiv, pentru a contribui la o viata mai sanatoasa pentru copiii din Romania, Miscarea Nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este aliniata obiectivelor campaniilor globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS): „Impreuna combatem bolile netransmisibile" - #beatNDCs si Planul Global de Actiune privind Activitatea Fizica 2018-2030 – „Oameni mai activi pentru o lume mai sanatoasa" – Let’s be active.

 

In editia 2018-2019, impreuna cu partenerul nostru Fondator, Nestlé Romania, am informat 96 de scoli cu ciclul primar care au reunit 32.000 de elevi, membrii familiilor acestora, 1.300 de invatatori si directori din cele 5 orase mari implicate si 14 comunitati rurale.

 

In aceasta editie, peste 6.900 de elevi alaturi de 286 de cadre didactice din 64 de scoli au participat la activarile si concursurile organizate de Fundatia PRAIS. In cadrul concursului SETS GymClass - gimnastica de inviorare, 163 de clase din 38 de scoli s-au inscris cu 1.032 de activitati, realizate de catre 3.986 de elevi, sub coordonarea celor peste 160 de cadre didactice, insumand peste 15.400 minute de miscare. Elevii au participat activ la concursurile de desene tematice „Lumea apei, legumelor si fructelor mele preferate” si „Super eroii apei!”, creand 736 de lucrari, care au reflectat buna lor informare.

 

„Este o prioritate sa continuam informarea, educarea si activarea copiilor din Romania si a familiilor acestora, pentru a cunoaste si experimenta efectul benefic, determinant al bunelor obiceiuri de stil de viata echilibrat. Alaturi de partenerul nostru fondator Nestlé Romania, vom continua sa sustinem aceasta cauza!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

 

In cei 8 ani de implementare, miscarea nationala SETS a angrenat 186.295 de elevi din clasele pregatitoare – a IV-a si familiile acestora, 3.000 de cadre didactice din 250 de scoli, 2 milioane public larg din 5 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman, Timisoara si 14 comunitati rurale din judetele Prahova si Timis.

 

Partenerii de incredere ai miscarii SETS2020 sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timis si Prahova, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania, Federatia Romana de Scrima, Scoala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermanescu”.

 

Vizitati-ne pe: www.sets.ro, Facebook@MiscareaSETS si YouTube@MiscareaSETSCookie-uri utilizate: Necesare Marketing