Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Efectele benefice ale zambitului si rasului!

<< Inapoi

Abilitatea de a rade si de a zambi este o experienta umana innascuta. Multi copii incep sa zambeasca in primele sase saptamani de viata - cateodata toata ziua, dar mai ales atunci cand sunt bine hraniti, fericiti si incurajati de cei din jurul lor.


Zambitul este prima limba a copilului care se transforma in ras intre 4 si 10 saptamani. Copiii rad instinctiv ca sa se joace, sa debordeze si sa primeasca dragoste.

Psihologul german si pionierul terapiei cu umor, Dr. Michael Titze subliniaza ca studiile au descoperit ca cei mici pot rade pana la 300-400 de ori pe zi. Adultii , insa, rad mai putin de 15 ori pe zi, cateodata chiar deloc!

 

Incurajarea copilului sa se bucure de darul rasului este un mod distractiv de a-i face si pe parinti sa rada ei insisi si sa stabileasca o legatura intre trup si minte.

 

Copilul fericit este acela care creste alaturi de zambete, bucurie si multe rasete. Odata integrate, zambetele si rasetele acestora vor ramane cu ei de-a lungul vietii.

 

"Rasul influenteaza mai mult decat cadrul nostru mental; are si beneficii fizice pozitive ", declara Madan Kataria, medic indian si fondatorul miscarii „Laughter Yoga Clubs”.

 

Beneficiile rasului

 

Rasul intareste sistemul imunitar. Psihoneuroimunologii au dovedit ca emotiile negative slabesc sistemul imunitar, in timp ce emotiile pozitive il fac mai puternic. Potrivit dr. Lee Berk de la Universitatea Loma Linda din California, rasul ajuta la cresterea nivelul de anticorpi din organism.

 

Rasul reduce nivelul hormonului de stres cortizol si declanseaza fluxul de endorfine din creier, care relaxeaza intregul corp, oferind un sentiment de bunastare. Rasul este un antidot pentru anxietate, nervi, iritabilitate si depresie. De asemenea, rasul induce si un somn bun.

 

Atunci cand radem cu pofta, organele noastre vitale sunt stimulate, prin imbogatirea sistemului circulator cu oxigen, care ajuta atat la filtrarea sistemului limfatic, precum si la intarirea muschilor si a organelor sistemului respirator.

 

Rasul este o forma eficienta de exercitii aerobice. Dr. William Fry de la Universitatea Stanford din California sustine ca rasul este o experienta a intregului corp; un minut de ras este egal cu 10 minute de miscare!

 

Viata este plina de surprize, mai ales daca sunteti parinti. Rasul este un instrument gratuit, terapeutic care va poate ajuta sa creati un mediu fericit si pozitiv pentru familia voastra.

 

Sursa: https://www.childmags.com.au/the-positive-effects-of-laughing-and-smiling/Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing