Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

5 mari beneficii ale lecturii asupra copiilor

<< Inapoi

 

De la clasicele basme, la minunata lumea a lui Harry Potter, cartile sunt o parte esentiala a dezvoltarii copilului. Povestile pe care copiii le aud cand sunt mici sunt cele pe care si le amintesc cel mai mult. Acestea devin si mai memorabile, atunci cand sunt citite impreuna cu un parinte.

Iata 5 importante beneficii ale cititului alaturi de cel mic:

 

Devin cititori mai buni

Este destul de intuitiv – Cu cat ii cititi copilului mai mult, cu atat acesta va fi mai capabil sa citeasca la randul lui. Academia Americana de Pediatrie (AAP) indeamna medicii sa-i incurajeze pe parinti sa le citeasca celor mici, pentru a le dezvolta abiltatile literare.

 

Le dezvolta vocabularul

Un studiu publicat in jurnalul Asociatiei Medicale Nationale a descoperit ca acei copii care au participat la diverse programe de citit, au avut calificative mai bune la testele de vocabular, fata de colegii lor care nu au participat la asemenea intiative.

 

Invata despre lume

Personajele, care sunt diferite din punct de vedere cultural, etnic sau fizic, ii invata pe cei mici despre oameni si culturi care difera de ale lor. Exista, de asemenea, carti pentru copii care ii pot ajuta pe acestia sa inteleaga o serie de evenimente din viata, de la nasterea unui frate, pana la moartea unui membru de familie.

 

Petrec timp de calitate

In raportul Scholastic Kids and Family s-a constatat ca atat parintii, cat si copii (cu varsta cuprinsa intre 6 – 11 ani), sunt de acord ca motivul pentru care le place cititul este ca petrec timp de calitate impreuna. Chiar si cateva minute citind o poveste impreuna va transmite un mesaj copilului ca va pasa de el si ca il iubiti.

“Spre deosebire de expunerea pasiva sau solitara din fata electronicelor, cititul impreuna cu cel mic este o experienta foarte personala si educativa, care promoveaza interactiunea parinte-copil, dezvoltarea social-emotionala, precum si dezvoltarea abilitatilor lingvistice si literare, intr-o perioada critica a dezvoltarii creierului copilului”, subliniaza Asociatia Americana de Pediatrie.

 

Este distractiv!

Raportul Scholastic Kids and Family a constatat, de asemenea, ca 42% dintre copii doresc sa citeasca acele carti care ii fac sa rada! Cu un numar asa de mare de carti amuzante, poate si voi va veti simti din nou copii!

 

Sursa: https://www.thisisinsider.com/benefits-reading-to-kids-2017-8#its-fun-5Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing