Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vacantele cu familia in loc de jucarii

<< Inapoi

 

Aveti planificata vreo vacanta sau excursie in familie? Daca nu, ar trebui sa va ganditi sa o faceti. Excursiile nu sunt doar distractive, ele pot fi foarte importante pentru dezvoltarea emotionala a copiilor.

De fapt, cercetarile recente arata ca excursiile cu familia au un impact profund si de lunga durata asupra fericirii si bunastarii generale a copiilor.

Cercetarea, publicata in “Journal of Commercial Research”, a constatat ca aceste tipuri de experiente (vacante, calatorii etc) au un impact mult mai profund asupra copiilor, in detrimentul cadourilor materiale. Dar din ce motiv?

In primul rand, timpul petrecut intr-o locatie noua este foarte important pentru dezvoltarea creierului copilului. Activitatile de acest tip, anume mersul in locuri noi sau practicarea activitatilor nemaifacute pana atunci, dezvolta partile creierului asociate cu invatatul si reducerea stresului.

Copiii care calatoresc in vacanta au note mai mari, la matematica, citit si cunostinte generale, fata de colegii lor care nu au mers nicaieri. De asemenea, studiul remarca faptul ca nu conteaza unde calatoriti. Poate fi Paris, dar poate fi si Snagov. Important e sa o faceti.

Cercetatorii sustin, de asemenea, ca vacantele sunt benefice nu numai in momentul de fata, ci si pe termen lung. Acestea contribuie la construirea unor amintiri durabile si pozitive pentru copii.

Un studiu efectuat in Marea Britanie a constatat ca majoritatea oamenilor au ales vacantele cu familie din copilarie drept amintirile lor preferate. Cercetatorii au numit aceste experiente “ancore de fericire”.

Cu alte cuvinte, vacantele in familie dureaza mult mai mult decat bronzul. Ele devin parte din structura identitatii noastre si modul in care vedem lumea.

In plus, vacantele sunt benefice inainte ca acestea sa se intample. Planificarea unei excursii poate fi un exercitiu de apropiere intre parinti si copii. De asemenea, copiii pot invata despre economisirea banilor (planificarea financiara a vacantei).

Un alt studiu a aratat ca si parintii sunt mai fericiti dupa astfel de experiente, vacantele devenind astfel un mod placut de a deveni mai relaxati, inteligenti si, desigur, mai bucurosi.

 

Sursa: https://www.simplemost.com/heres-parents-spend-less-money-toys-more-family-vacations/?partner=scripps&partner-sub=WXYZ&utm_source=facebook&utm_medium=partner&utm_campaign=scripps&utm_content=WXYZCookie-uri utilizate: Necesare Marketing