Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Miscarea nationala “Si eu traiesc sanatos!” aniverseaza 5 ani alaturi de parteneri si comunitatea SETS

<< Inapoi

Fundatia PRAIS, alaturi de partenerii sai, celebreaza in acest an 5 ani de la lansarea miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, prin caravana ceremoniilor de premiere a celor mai active „Cluburi SETS - Miscare si Distractie” din Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Roman si Timisoara. Numai in anul acesta au intrat in proiect 67.856 elevi din ciclul primar. In Bucuresti, sarbatorim 6 scoli castigatoare, care au reunit peste 1.600 de elevi voluntari care au creat si activat „Cluburile SETS - Miscare si Distractie”, coordonate de 100 de cadre didactice: Clubul SPORT IS FUN, Liceul Teoretic Scoala Mea din sectorul 1; Clubul SPORTIS, Scoala Gimnaziala nr. 62 din sectorul 2; Clubul CAMPIONII M - Scoala Gimnaziala nr. 88 din sectorul 3; Clubul RILA SI PRIETENII - Scoala Gimnaziala Serban Voda din sectorul 4;  Clubul COCOSEI VOINICEI - Scoala Gimnaziala Mircea Santimbreanu din sectorul 5; Clubul MAGNET DE SANATATE - Liceul Teoretic Marin Preda din sectorul 6.

 

Comunitatea SETS a reunit pana astazi 136.700 de elevi din clasele I-IV, 252 de scoli, 2.800 cadre didactice, 300.000 de parinti si peste 2 milioane public larg. Un numar record de 18.104 de elevi voluntari au creat si inscris 415 „Cluburi SETS - Miscare si Distractie”, desfasurand 8.372 de activitati fizice si sportive. Elevii au descoperit importanta activitatilor fizice zilnice, gustul bun al fructelor si legumelor, importanta hidratarii, somnului si igienei personale, dar si a relaxarii prin joc, alaturi de familie si prieteni.

 

“Editia aniversara SETS marcheaza  5 ani de informare, educare si activare continua a elevilor pentru un stil de viata echilibrat, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. Vom continua acest efort national alaturi de membrii Consiliului Stiintific SETS, de partenerii nostri institutionali si privati, alaturi de cei peste 200 de voluntari care au ales cu generozitate sa faca parte din alianta nationala care ne reuneste. Impreuna, am demonstrat ca putem contribui la prevenirea obezitatii infantile, putem oferi tinerei generatii modele inspirationale care le pot influenta in bine obiceiurile de stil de viata. Pentru toata sustinerea acordata, le multumim!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS. 

 

Miscarea nationala SETS isi axeaza comunicarea cu tanara generatie si familiile acestora prin puternica sa platforma de social media ce contine portalul www.sets.ro, conturile SETS de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram.

 

Miscarea nationala SETS este un membru activ al EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, care reuneste 43 de programe cu metodologii similare din 30 de tari, precum: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda. Rezultatele SETS sunt monitorizate prin proiectul cross-countries OPEN.

 

Partenerii miscarii SETS sunt: Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timis si Prahova, Facultatile de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si Timisoara, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie si Boli Metabolice, Federatia Romana de Scrima, Federatia Romana de Dans Sportiv si Federatia Romalimenta prin 4 companii membre - partenerii nostri privati.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing